Appél:

Dit is eigenlijk de basis voor alles. Op een speelse manier bezig zijn met het aanleren van de commando’s aan je hond. Zeker niet onbelangrijk zijn de aandachtsoefeningen.

Wanneer we dan verder kijken zien we dat tijdens examens en wedstrijden dit kan worden verdeeld in meerdere onderdelen enkele hiervan zijn het volgen aan en los van de lijn, apporteren en vooruitsturen.

Het streven is dat uw hond netjes, maar ook vooral vrolijk alle oefeningen uit voert. Uw hond dient kort naast u te lopen en hij mag niet snuffelen. Ook dient uw hond op commando te gaan zitten of liggen, waarbij u gewoon doorloopt.

Bij het apporteren is het de bedoeling dat uw hond de apporteerblok gaat halen, dat eerder door u is weggegooid. Uiteraard is het bij deze oefening ook weer de bedoeling dat deze netjes wordt uitgevoerd, wat betekent, dat de hond niet op het apporteerblok mag knagen of bijten, maar rustig in zijn bek houdt en naar u terug moet brengen.

Wellicht de moeilijkste oefening is het vooruit sturen. Wanneer we het commando vooruit gegeven hebben moet uw hond minimaal 30 passen in een rechte lijn vooruit lopen en daarna op commando te gaan liggen.

 

Wij trainen volgens het IPO-programma

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?

98079037